Planinski dom pod Storžičem

 

T: +386 4 594 50 50
E: dompodstorzicem@gmail.com

Obratovalni čas

  • Med poletno sezono (od 1.6. do 30.9.) je Dom pod Storžičem  odprt vsak dan.
  • Zunaj sezone (od 1.10. do 31.5.) vas pričakujemo ob  vikendih, od 13h v petek, do nedelje zvečer. Za skupne, po vnaprejšnjem dogovoru, odpremo tudi med tednom.
  • Pozimi ob ugodnih snežnih razmerah Dom odpremo tudi med tednom.

Ponudba

Dom pod Storžičem je v zimskem času priljubljen pri sankačih, v toplejših mesecih pa vabi vse ljubitelje pohodništva, gorništva, gorskega kolesarjenja in narave. Stoji na višini 1123 metrov na robu planine Jesenje nad zgornjim koncem Lomske doline pod severnim ostenjem Storžiča. Prvo planinsko postojanko pod Storžičem so leta 1938 tržiški planinci uredili v najeti planšarski koči, nov dom so otvorili leta 1951, skozi leta pa so ga nekajkrat tudi že obnovili, nazadnje letos v začetku leta, ko je bila otvoritev nove sobe s skupnimi ležišči.

Med poletno sezono je dom odprt vsak dan, sicer pa je odprt le čez vikende. Če so ugodne razmere za sankanje dom odprejo tudi izven delovnega časa. 

V domu je 70 ležišč, dve dvoposteljni sobi, dve štiri posteljne sobe, dve šest posteljne sobe, in dve sobi s skupnimi ležišči (20 in 26 posteljni sobi). Dom je odlično izhodišče za družinske izlete, ob lično urejeni terasi, pa bo letos konec pomladi zrasel tudi popolnoma nov, konceptno urejen otroški igralni park; lepo pa so dobrodošli tudi hišni ljubljenčki.
V letu 2016 se je v sklopu Doma ustanovil tudi Turno kolesarski učni center (TKUC). Dom se ponaša z dvema kolesarskima ** in ima vso potrebno infrastrukturo za kolesarske goste (pralnico koles, servisno delavnico, kolesarnico, pralni in sušilni stroj…), tudi moderno učilnico s projektorjem in wi-fi povezavo, kar omogoča organizacijo seminarjev, predavanj, team bouildingov… V notranjosti gostinskega dela se nahaja tudi »planinska knjižnica«, ki nudi obilo lepega – gorskega branja, ki ga lahko opravimo v miru na njihovem kavču.

Nastanitev

2 x Dvoposteljne sobe
2 x Štiri posteljne sobe
2 x Šest posteljne sobe
2 x Soba s skupnimi ležišči (20 in 26 ležišč)
zimska soba – 0
zasilna ležišča – 0
Skupaj 70 ležišč

Jedilnica

100 sedežev

Pestra in dobra kulinarična ponudba

 

Ne glede na to, ali pridete peš, z gorskim kolesom ali z avtom, v Domu pod Storžičem je vedno čas za počitek in okusen topel obrok. Dom je namreč poznan po odlični hrani, ki jo tradicionalno pripravljajo na posebnem štedilniku na drva. Njihove specialitete so enolončnice, več vrst štrukljev, prav tako pa se lahko pohvalijo s štirimi vrstami zavitka. Po okusni hrani pa lahko naročite kavo v spominskem lončku, katerega potem odnesete domov. Med sezono nudijo tudi vikend planinska kosila (mesna in vegetarijanska).

 

Hribovsko kulinariko smo obogatili z vrsto izjemnih sladic. Že kar zaščitna znamka sladkega dela naše kuhinje je ob Jabolčnem zavitku nepozabna Storžiška kepa.

VZPONI NA VRHOVE

 

  • Storžič (2132 m), čez Žrelo, 3.00 h (Zelo zahtevna planinska pot)
  • Storžič (2132 m), Malo in Veliko Poljano in po grebenu Psice, 3.30 h (Zahtevna planinska pot)
  • Storžič (2132 m), čez Škarjev rob, 3.00 h (Lahka planinska pot)
  • Tolsti vrh (1715 m), 2.00 h (Lahka planinska pot)
    Stegovnik (1692 m), 3.00 h (Zahtevna planinska pot)
  • Bela peč (1346 m), 2.00 h (Lahka planinska pot)

Podrobnejši opisi dostopov in poti